2017. május 20-21-én (szombat, vasárnap) az idei évben is megrendezésre került Orfű éves programkínálatának egyik jelentős családi rendezvénye, az Orfűi Ökofesztivál! A Gyeregyalog.hu Egyesület szervezésében megvalósult Ökofesztiválnak a tavalyihoz hasonlóan idén is a Medvehagyma Ház és annak környéke adott otthont! 

A két napos fesztivál sokszínű programkínálata számtalan kikapcsolódási lehetőséget biztosított, így a család apraja nagyja megtalálhatta a kedvére való szórakozást! A Pécsi-tavon elhelyezkedő játékszigeten rengeteg civil szervezet és megannyi ökojáték várta a gyerekeket, a civil agórában pedig öko-tesztekkel és kvízjátékokkal tesztelhették a résztvevők a tudásukat. A gasztrofaluban az érdeklődők megtanulhatták a kenyérsütés fortélyait, a természet szerelmesei földön-vízen túrázni mehettek, de lehetőség volt a Pécsi Állatkert jóvoltából kígyókkal és hasonló “kedves” állatokkal is barátkozni. A gyerekek arcára Nemes László Hangoló, a MárkusZínház és Fülöp Gyula bűvész előadása csalt mosolyt.

 

A IV. Orfűi Ökofesztivál a gyönyörű idő és a színes programok révén sok-sok látogatót vonzott Orfűre, a fesztivál két napja alatt mintegy 2000 fő kereste fel a Medvehagyma Házat és környékét! A rendezvény jövőre sem maradhat el, így 2018-ban is sok szeretettel várunk majd mindenkit az Orfűi Ökofesztiválon!