Vissza<Orfű

Orfű

Deutsch

Hegyek és tavak, népi hagyományok és gasztronómia, napozás és édes semmittevés, fürdőzés és vízi sportok, gyalogos és kerékpáros túrák, barlangászat és lovaglás, horgászat és vadászat, hagyományőrző rendezvények és zenei fesztiválok, ORFŰ ezeregy lehetőséget kínál, hogy színessé varázsold az életed!

Kikapcsolódási lehetőségek Orfűn

A Pécstől mindössze 19 km-re, a Nyugat-Mecsek gyönyörű völgyében fekvő üdülő település minden évben több mint 150 rendezvénnyel, számos vízi sport eseménnyel, csobbanási és kirándulási lehetőséggel, gasztro-programokkal, fesztiválokkal várja a látogatókat.

Csobbanj!

orfuOrfű nyáron a vizek szerelmeseinek egyik kedvelt célpontja. Az Orfű Aquapark 7 csúszdával, 1400 m² alapterületű élménymedencével, pezsgőmedencével, úszómedencével és gyermekmedencével várja vendégeit. Azok számára, akik jobban kedvelik a természetes vizeket, a Kis-tó Strand az ideális választás. Az egyedülálló orfűi tórendszer első taván terül el Baranya megye egyedüli, engedéllyel rendelkező, ellenőrzött vízminőségű, természetes nyíltvízi fürdőhelye. A Pécsi-tavon mindezek mellett kajakozás, kenuzás, sárkányhajózás és csónakázási lehetőség várja a látogatókat.

Légy aktív!

  • Azok számára, akik szeretnek két keréken felfedezni egy települést és annak környékét, azok számára Orfű a tökéletes célpont. A Pécs felől érkezők kiépített kerékpárúton juthatnak el Orfűre, és Abaliget felé is tehetnek egy kitérőt. Ha valaki pedig kerékpár nélkül érkezik, az sem gond, hiszen számos kölcsönző közül választhat, hogy aztán tegyen egy tókerülő biciklitúrát vagy kipróbálja esetleg a környékbeli hegyi kerékpárutak valamelyikét.
  • Akik jobban szeretik túrázással tölteni idejüket, azok számára is tartogat számos lehetőséget Orfű. A környék rendkívül gazdag természeti kincsekben és látnivalókban, melyeket változatos tanösvények, túraútvonalak mentén ismerhetnek meg az Orfűre látogatók. A Desztináció körtúra és a Sárkány körtúra a legfontosabb orfűi látnivalókat fűzi fel két túraútvonalra, melyek bejárását ma már egy kiépített turistatábla-rendszer segíti. A környéket ezeken felül és szervezett túrák keretein belül is meg lehet tekinteni.

Nézz körül!

  1. A település kulturális célpontokat is tartogat a látogatóknak.
  2. A Malommúzeumban a gabonaőrléstől a kenyérsütésig követhetjük a búza útját.
  3. A Kemencés Udvar és Tájház a Medvehagyma Fesztivál otthonaként is ismert, gazdag kiállítótere pedig tavasztól őszig várja a látogatókat.
  4. A Vízfő Forrásház Csete György egyik első munkája, az organikus építészet egyik első hazai képviselője szintén Orfűn található és a Mecsek Háza kezelésében látogatható.