2017. április 8-9-én (szombat, vasárnap) az idei évben is megrendezésre kerül Orfű éves programkínálatának legjelentősebb gasztronómiai rendezvénye, a Medvehagyma Fesztivál! A két napos gasztró kulturális fesztivál a Húsvéti készülődés jegyében zajlik, ennek megfelelően látogatóközpontunk is a közeledő Ünnephez, valamint a medvehagymához köthető programokat kínál majd az Orfűre látogatók számára!

Az orfűi tavasz legjelentősebb rendezvénye az idén sem maradhat el! Már csak pár nap és ismét benépesül a település központja, ugyanis jön a XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál, mely az idei évben is mintegy 30 különféle programot kínál az Orfűre látogatók számára. A gasztronómiai-kulturális fesztivál legfőbb helyszíne a Muskátli Vendéglő és Kemencés Udvar lesz, de az egy éves születésnapját ünneplő Medvehagyma Ház is számos programmal készül a két napos fesztiválra. Lesz nálunk tojáskiállítás, kézműves program, Interaktív Helyi Termék Bemutató és Helyi Termék és Kézműves Piac is, szóval megéri betérni hozzánk!

Konferenciatermünkben nem csak a fesztivál ideje alatt, hanem egészen Húsvétig megtekinthető lesz az a tojáskiállítás, melyet a Zengővárkonyi Míves Tojás Gyűjtemény Múzeumi Intézmény ajánlott fel látogatóközpontunk számára! Aki a fesztiváli hétvégén ellátogat hozzánk nem csak gyönyörűen feldíszített tojásokat láthat, hanem találkozhat egy igazi tojáspatkoló mesterrel, László Gyulával is! A tojáskiállítás ünnepélyes megnyitójára április 8-án (szombaton) 10.30-kor kerül sor a Medvehagyma Ház konferenciatermében!

Emellett gasztronómiai programmal is készülünk, mindkét nap 14 órától ugyanis Interaktív Helyi Termék Bemutatót tartunk a helyi és környékbeli termelők közreműködésével. A vendégek a program során helyi termelőktől hallhatnak előadásokat termékeik elkészítési folyamatairól, a befőzési, savanyítási eljárásokról, a felhasznált erdei-mezei, konyhakerti gyümölcsök, zöldségek, ehető növények és gyógynövények, kiemelten a medvehagyma jótékony hatásairól. Az interaktív előadás során a részt vevők a medvehagyma különböző részeiből a termelőkkel közösen akár helyi termékeket is készíthetnek, valamint a már kész termékekből egy kvízzel egybekötött kóstolóra is sor kerül majd.

És ezzel még nincs vége, a Medvehagyma Ház előtti területen ugyanis a fesztiváli hétvégén is megrendezésre kerül a hagyományos Orfűi Helyi Termék és Kézműves Piac, melyen az orfűi és környékbeli termelők portékáit tekinthetik, valamint vásárolhatják meg az érdeklődők 10 és 17 óra között.

További információ programjainkról a medvehagymahaz.orfu(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com e-mail címen és a +36 30/990-3828-as telefonszámon kérhető! Sok szeretettel várunk mindenkit a XIV. Medvehagyma Fesztiválon!